Transglosadors ’11

L’EXPRESSIÓ DIRECTA acull l’edició més 2.0 de Transglosadors

El cicle de músiques crítiques dedica una jornada a investigar els punts de trobada entre la cançó improvisada i el hip-hop

Els glosadors Mateu Mata ‘Xurí’, Mireia Mena i Francesc Ribera ‘Titot’ es veuran les cares amb els rapers Andreu Laguarda (Rapsodes), Gato-el-Quiman i Lo Guerra.

El Transglosadors acollirà també una nova jornada de la Lliga de la Glosa i una competició virtual de garrotins a Twitter a través del hashtag ‘#Garrotweet’

Tenen alguna cosa a veure garrotins, corrandes i nyacres amb el hip-hop? L’EXPRESSIÓ DIRECTA creu que els punts de connexió entre aquests, la cançó improvisada tradicional, i els rapers actuals són molts més dels imaginables, i per això enguany acull una nova edició de Transglosadors, una iniciativa del col·lectiu Cor de Carxofa on MC de hip-hop i glosadors d’arreu dels Països Catalans es veuen les cares i exploren les potencialitats de la trobada d’ambdós gèneres. El proper dissabte 19 de febrer, la Farinera del Clot acollirà una nova jornada consagrada a la cançó improvisada que se celebrarà sota l’estela de l’eclosió a Twitter del hashtag #garrotweet, que durant els darrers dies s’ha popularitzat fins a situar-se entre els temes més comentats a nivell de l’Estat espanyol en aquesta xarxa social.

La jornada començarà amb un micro lliure de hip-hop a les 19 h, dinamitzat per l’MC Lo Guerra (Herois de la Katalunya Interior). A les 22h hi haurà un espectacle en què es veuran les cares glosadors i rapers: de la banda de la cançó improvisada hi participaran Mateu Mata ‘Xurí’, Mireia Mena i Francesc Ribera ‘Titot’, i de la dels rapers Andreu Laguarda (Rapsodes), Gato-el-Quiman i Lo Guerra. Competiran i col·laboraran entre ells per versar sobre temes d’actualitat sota la batuta de la Transbanda, una formació musical amb el guitarrista Marc Serrats (Xerramequ Tiquis Miquis), el bateria Xarli Oliver i el baixista Albert Vila (Dijous Paella). La nit es clourà amb la final nacional de la Lliga de la Glosa, on hi participaran equips de tot el país, des del combinat del “Vaig embriagat” (Esplugues de Llobregat), “Licor de Ganxet” (Granollers), Badaglosa (Badalona) o Viles Ocupades del Pla de Barcelona fins als equips de l’Empordà o l’Alta Segarra, entre d’altres.

El Transglosadors també acollirà el primer concurs de Garrotweets, és a dir, garrotins generats per a Twitter. Arran de la popularització del hashtag #garrotweet en aquesta xarxa social, l’Expressió Directa se suma a la festa de la glosa 2.0 dinamitzant una competició en la que podran participar no només els presents a la Farinera, sinó tots aquells que s’animin a glosar en format virtual, siguin on siguin. Un jurat de destacats glosadors s’encarregarà de determinar el guanyador.

El cicle Expressió Directa és una iniciativa del setmanari DIRECTA, el centre cultural la Farinera del Clot i l’Ateneu Popular de 9 Barris per potenciar la creació musical i cultural independent i alternativa.

Transglosadors. De la glosa al hip-hop
EXPRESSIÓ DIRECTA 2011
Dissabte 19 de febrer. A partir de les 19h.
Centre Cultural la Farinera del Clot

www.setmanaridirecta.info/expressiodirecta
http://cordecarxofa.org

Deixa un comentari