Candela 2011

La devoció per la Mare de Déu de la Candela com a protectora de Valls prové del segle XIV, quan la puixança de la vila es va trencar a causa d’una epidèmia de glànola. Aquesta epidèmia es va repetir de manera molt virulenta els anys 1333 i 1348.

Cada any, la ciutat de Valls commemora la festivitat de la Mare de Déu de la Candela. Aquesta jornada és bàsicament una celebració civicoreligiosa, excepte un cop cada deu anys, en els anys acabats en 1, en què les festes se celebren amb tot el seu esplendor.

Durant aquestes Festes Decennals la ciutat es vesteix de gala i nombrosos actes culturals i lúdics acompanyen els més estrictament religiosos.Les Decennals són per als vallencs les festes més grosses i emblemàtiques de la ciutat i el fet que se celebrin només cada deu anys permet que es visquin amb el màxim esplendor.

El 1891, en el centenari de la institució de les Festes Decennals, es va crear la Galeria de Ciutadans Il·lustres, situada al saló de sessions de l’Ajuntament de Valls. Des de llavors ençà, cada deu anys, Valls ha homenatjat a diversos ciutadans amb la distinció de fills il.lustres i amb la col.locació del seu retrat a la Galeria. L’any 1991 la ciutat va homenatjar els Xiquets de Valls.

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=6601
http://webfacil.tinet.org/candela2011
http://lesfestesdecennalsdevalls.blogspot.com/

vist a: http://locarranquer.blogspot.com/2010/03/logotip-de-les-festes-decennals-de-la.html

Deixa un comentari