A Brussel·les en defensa dels Correfocs


Ja en vem parlar al blog anteriorment http://diablesdesplugues.org/2010/03/30/lestat-frances-nega-lexcepcio-cultural-a-la-tradicio-dels-correfocs/ i sembla que ja han passat a l’acció.

Els Diables i Bruixes del Riberal continuen, aquest mes de juliol, la seua tasca de defensa de les tradicions catalanes lligades al món del foc.

Per intentar solucionar aquest problema, 38 Diables i Bruixes del Riberal i seguidors d’Aire Nou, han participat en una roda de premsa al Parlament Europeu amb representants de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

La iniciativa ha rebut el suport d’eurodiputats, que s’han compromès a fer “pressió política” perquè la transposició de la directiva a França no acabi amb les tradicions vinculades a la cultura del foc.

L’aplicació a Espanya de la norma, en canvi, no impedeix la celebració de correfocs. “El que pot acceptar una monarquia segur que ho podrà acceptar una república”, ha afirmat el representant dels diables, Hervé Pi, a l’Eurocambra.

Els Diables han decidit protestar a Brussel·les per pressionar París perquè canviï la normativa.

Deixa un comentari