reaccions als versots 2006

L’any 2006, concretament el 24 de novembre el nostre Ball va rebre una comunicació escrita per part del Consell Municipal de la Dona d’Esplugues de Llobregat, presidit per l’alcaldessa: na Pilar Díaz, coneguda pel populatxo com a “Pilarin”.

La carta venia a transmetre el malestar per els “verçots” recitats durant la festivitat de Santa Magdalena de 2006. Segons aquest col·lectiu el continguts d’aquests van “ofendre  el col·lectiu de les dones” per la qual cosa ens demanaven una rectificació del seu contingut.

Aquesta és la carta que ens van enviar.

La posició de la colla es pot llegir, en una resposta, també escrita, que es va fer arribar. En el text donàvem una visió pedagògica dels versots alhora que donàvem ple suport a la seva lluita, així com a la lluita contra moltes altres injustícies socials, algunes de les quals patim nosaltres mateixes diariàment.

També però ens reafirmàvem en el contingut dels versots i assumíem col·lectivament el contingut del versot polèmic.

Textos que mai han vist la llum en cap mitjà local, però dignes de dedicar una breu lectura.

Resposta del Ball de Diables

Mai hem tornat a tenir notícies de l’esmentat Consell: ni de la valoració que se li va fer arribar, ni d’altres desacords en el continguts dels versots…

Potser tot plegat va venir a cuento perquè aquell mateix any els partits polítics locals ja començaven a encarar les Municipals’07?

Deixa un comentari