Transglosadors 2009

La glosa i el rap…

…rima, paraules lligades que parlen de tot i diuen el què tots callen.

Cultura de carrer. Són la necessitat de la gent de dir el que pensa cantant, rimant…en diferents moments, diferents llocs, però en tots els moments, i en tots els llocs.

Per això, la glosa i el rap es poder trobar i dir-se coses.

Són el mateix.


cartell transglosadors 2009


L’associació Cor de Carxofa pel foment de la cançó improvisada organitza el proper 28 de novembre la jornada Transglosadors, per oferir un espai d’intercanvi i de coneixença entre el diferents estils d’improvisació: des de la glosa al hip hop.

cor de carxofa

Amb el suport del Centre Cultural La Farinera del Clot, Transglosadors es centra en oferir espais d’intercanvi i concerts per la interrelació entre els diferents estils musicals i culturals que porten implícita la improvisació, l’expressió immediata mitjançant la paraula.

Les activitats de l’edició d’enguany cosisteixen en un micro obert amb el dj KDO i coordinada per n’Andreu Laguarda, de Rapsodes.

L’espectacle central de la jornada: Transglosadors, ajunta en un mateix combo a Marc Serrats (Xerramequ Tiquismiquis, Dijous Paella, Belda i el conjunts Badabadocs), Oriol casas (Conxita, La Carrau, Batzac) i Arecio Smith (Asstrio, Phat fred).

Aquesta banda s’encarregarà d’acompanyar als diferents improvisadors que hi haurà sobre l’escenari, sigui de la vesant del rap, sigui de la vesant de la glosa. Així, aquests improvisadors serán: Andreu de Rapsodes, Eloi d’In*digna, Helena Casas, Mateu Matas “Xurí”, Francesc Ribera “Titot”.

L’edició d’enguany finalitzarà amb la jornada de lliga nacional per comarques d’improvisació que donarà per tancada aquesta temporada.

La jornada d’aquest any tindrà lloc al Centre Cultural La Farinera del Clot Gran Via de les Corts Catalanes, 837 el dia 28 de novembre de 2009 des de les 20h i s’estructurarà de la següent manera:

20h:Micro lliure amb Dj KDÖ, micro obert

22h: Espectacle: TRANSGLOSADORS

23h30: Jornada de lliga amb el mateix combo de banda

1h: festa final

Cor de Carxofa, associació de foment del Glosat, és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació, la promoció i difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia.

El Centre Cultural la Farinera del Clot Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona és un equipament municipal gestionat per la federació d’entitats del Clot- Camp de l’Arpa que a més d’oferir oferir una programació d’activitats de caire general, es caracteritza per la seva especialització en tres temes principals: noves tecnologies de la comunicació i la informació, moviment associatiu i record històric de l’edifici i del barri.

http://www.myspace.com/transglosadors

Més informació:

Transglosadors@cordecarxofa.org

Deixa un comentari