Toc de foc… a l’Agenda

L’Agenda del Pont (butlleti municipal afegit) té un espai dedicat a les entitats d’Esplugues de Llobregat que funciona des d’una pila de mesos. Es tracta d’intentar donar més visibilitat a la existència i a la feina que es fa des del teixit associatiu.

El nostre Ball de Diables encara no ha aparegut, al meny en el torn que correspondria. Però si revisem el mes de febrer d’aquesta publicació (enllaç) ens trobarem que aquest cop està deicat a una colla de foc… Toc de Foc de la Bòbila, una de les dues colles de Diables Infantils.

Entitat que fa poc va celebrar el seu cinquè aniversari i que participa amb normalitat dels actes de Festa Major (la de Sant Mateu) tot i ser una colla que es defineix a cavall entre Esplugues i l’Hospitalet de Llobregat.

Si us fixeu bé en la cantonada inferior esquerra veureu, entre un bany d’espurnes dues figures, una subjectant un ceptrot de tre barilles i l’altra ballant-hi sota. Al principi poden sortir dubtes… un ceptrot igual que el de al Diablessa del Ball de Diables!! de Toc de Foc???? Però si se li dedica un instant esp ot confimrar ràpidament:  indubtablement és un diable que te agafat el ceptrot i no cap Diablessa com caldria esperar… però el vestit, ostres… te unes ones que semblen del tot les nostres; pel mig de l’espinada! Però quan un diable ha cremat amb el ceptrot de la Diablessa ???

L’any correspon al que va venir el Ball de Diables de la Riera de Gaià a Esplugues…  celebravem “d’aquella manera” un aniversari i vam acabar el correfoc de Festa Major amb el cinc ceptrots que tenim… els dos de Llucifer i Diablessa (aquell any estrenàvem els nous) i el gros, diria que el recuperàvem aleshores…

Deixa un comentari