recull de Santa Magdalena ’08

Versots recollits pel nostre Ball de Diables

versots 08.pdf

Vídeo del Ball Parlat

[bliptv]AYGQhj6HiV4[/bliptv]

5 anys de Ball Parlat – Recull de versots 2004-2008

El present escrit recull els versots del Ball de Diables d’Esplugues de Llobregat que s’han dit entre els anys 2004 i 2008. Cinc anys en els que el nostre ball ha fet una gran feina d’autodefinició, creant-se pràcticament des de zero, de coordinació amb els altres elements festius i populars de la nostra vila, i de festa, fent que les millors sortides hagin estat sempre Sant Joan, Santa Magdalena i Sant Mateu.

recull
fes clic ací per descarregar-lo

Aquest darrer any, hem començat a recollir els fruits d’una intensa feina feta durant aquest temps. Podem dir que controlem el foc, element indispensable en la nostra progressió al carrer, incloent la variació de pirotècnia i de la seva intensitat. Controlem la paraula, element definitori del nostre ball, i que comença a crear tradició a la plaça de l’església, on cada vegada més persones d’Esplugues i de la comarca s’esperen a sentir-los i a comentar-los.

Indiscutiblement fem festa, que és la nostra raó de ser, ja que gaudim fent el que fem i aquest fet es contagia d’una manera màgica a tot aquell que s’apropa a nosaltres. I al mateix temps som uns ‘xulos’ i tenim orgull, i això tampoc es pot discutir, perquè som bons i prou.

Aquest any hem estrenat la pàgina web, que ens ha obert moltes portes al món dels Balls de Diables, i a més a més hem pogut actuar en una plaça centenària: la de la Riera de Gaià. Aquests dos fets, així com la coneixença amb altres Balls de Diables, com el de la Llacuna o Sant Quintí de Mediona, fan que les expectatives siguin molt
bones.

Malgrat aquest moment dolç, no podem baixar la guàrdia, ja que l’enemic sempre és a l’aguait. Cal treballar en la nostra Festa Major, en les diferents actuacions en les quals participem, ja que aquesta és la nostra festa (per bé i per mal), cal trencar-se les banyes pels volts de Santa Magdalena per tal que algun any haguem de retallar versots, de tants que se n’hagin presentat. Cal deixar-se la pell per totes aquelles feines que implica el nostre Ball (reparacions, aquest recull, assajos, calçotades i més!) i sobretot cal pensar en que el nostre, serà un ball condemnat a una constant renovació generacional, i en un anar i venir de persones, que cal anar trobant.

Salut, foc i bona Festa Major!
Esplugues de Llobregat,  setembre de 2008

diable soc d’aquest ball, diable soc i seré
i més m’estimo ser diable que ser un fotut pilaner

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.