Festa Major de Santa Margarida de la Riera de Gaià

L’arribada de Santa Margarida té un significat molt concret pel nostre Ball de Diables. La Festa Major de la Riera és el símptoma evident de l’arribada de Santa Magdalena (22 de juliol) moment durant el qual nosaltres representem el nostre Ball Parlat.

Potser per això, i en la cerca de inspiració i referents per a la nostra diada, la visita a aquesta vila s’està marcant en el calendari de manera gairebé fixa… i ja farà uns anyets que ens anem apropant de manera reincident.

El format, no deixa de ser peculiar i molt pedagògic ja que el fet que el convidat pugui fer el seu Ball Parlat, fa que la trobada col·loqui l’accent més aviat en el Ball Parlat que no pas en el cercavila, com passa en la majoria de festes majors (inclosa la nostra), on els convidats només participen del correfoc.

Els darrers anys, que recordem, han visitat la Riera:La mostra de Balls Centenàris, Esplugues de Llobregat, Sant Quintí de Mediona (Ball de Diables infantil), Vilafranca del Penedès, Tarragona… i la memòria ja es perd…

Enguany, el Ball de Diables de Cervera, els Carranquers, visiten la Riera… oportunitat indiscutible de veure’ls en acció i a més fent el seu ball parlat…

http://balldediables.org/

Deixa un comentari