Festa Major de Finestrelles

De Festes Majors de barri hi ha forces… La Plana a principis de Setembre, la de Can Clota a finals de juny,  el Gall just el mateix dia de Santa Magdalena (22 de juliol)… Can Vidalet per Sant Antoni (l’altre, el patró dels paletes) …

Finestrelles comparteix patró amb Can Vidalet… és d’aquestes coses que només pasen a Esplugues, que en comptes de poder gaudir i fer participar a tothom d’una festivitat obliguen a triar entre una i altra… com passa també amb la festa del Gall, que han manllevat com a pròpia una festa major de tot el poble!

I davant de la tria, l’elecció és clara. Finestrelles malgrat totes les etiquetes que tingui, és un dels pocs llocs que conserven l’esperit de barri gràcies a les veïnes de tota la vida, on les seves festes esdevenent un punt de trobada realment popular i on tothom es sent com a casa. I és que Finestrelles, el barri més proper a Collserola ha estat considerat des dels darrers anys com el barri de classe alta del poble, i raó no falta als que ho diuen ja que el creixement ha estat en aquest sentit, fent que les noves cases fossin de molt alt estànding… Però no sempre ha estat així, com demostra que el patró triat pels veïns com a protector fos Sant Antoni.

Quan la fil·loxera va arrasar la vinya de Can Rocabert (Cal Suís) els amos van decidir no continuar amb la vinya i van vendre’s la majoria de les terres. Aquest fet va propiciar que molts veïns de Sarrià i d’Esplugues, compressin petites parcel·les de terra per autoconstruir-se les seves cases. Aquest és l’orgien de la part antiga del poble, i una breu explicació recollida oralment del Sr. Anguera, que s’emocionava en recordar quan ja de ben de petit acompanyava a pagar als hereus de Can Rocabert la lletra per les terres que havien comprat.

Deixa un comentari