El Ministerio de Indústria no té enllestida la transposició

Barcelona (el Barcelonès) – El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana ha informat que el “Ministerio de Industria” no podrà complir el calendari previst respecte a la Directiva Europea sobre pirotècnia, a causa de les modificacions que s’han de negociar i incloure a la normativa, però considera que amb el període cautelar d’implementació que disposa tindrà temps d’aprovar el nou “Reglamento de Cartuchería y productos pirotécnicos”.

El 4 de gener era la data senyalada per la Unió Europea per tenir redactat el text, que ha de tenir en compte les al·legacions formulades des del grup de treball que integren la Generalitat de Catalunya (CPCPTC del Dep. de Cultura i Mitjans de Comunicació i Dep. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació), Associacions Municipalistes (ACPC i FMC) i associacionisme (Federacions de diables i dimonis, del bestiari i del balls de diables centenaris amb parlament).

Des del CPCPTC allò que més incertesa desperta és el redactat final de les al·legacions trameses. En qualsevol cas, des del Centre ja s’ha començat a treballar amb l’associacionisme per tal d’iniciar immediatament la formació dels futurs “Ciutadans reconeguts com a experts” (CRE) tal i com reclamarà la nova normativa.

vist a www.festes.org

Deixa un comentari