DiaBòlic 2010

El proper 30 d’abril, el Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, cel·lebrarà la 3a edició del DiaBòlic. Una trobada de diferentes colles de foc tant de dintre com de fora de l’àmbit tradicional.

Us passem a continuació el programa que han penjat en el seu facebook i un seguit de cartells de les darreres edicions.

Aneu-vos posant a punt perquè… el DIABÒLIC 2010 ja és aquí!

El divendres 30 d’abril a les 21:00 a la plaça Jaume I, CORREFOC amb les colles:

  • Ball de Diables de Vilafranca [+]
  • Ball de Diables de Torredembarra [+]
  • La Diabòlica de Gràcia [+]
  • La Colla Vella de Diables de Gràcia [+]

El Recorregut serà el següent:
Pl. Jaume I, St Bernat, St Julià, Joan XXIII, Eugeni d’Ors, St Antoni Maria Claret, Plaça de la Sardana.

I a 2/4 de 12, a la plaça de la Sardana,
CONCERT amb els grups

  • Carpa Juanita (http://www.myspace.com/carpajuanita)
  • N’crisi (http://www.myspace.com/ncrisi)

No us ho perdeu!

diabòlic 2009

diabòlic 2008

Els diables vilafranquins han intentat innovar una mica fugint de les cercaviles aburrides o dels correfocs sense gaire participació creant un producte innovador: una cercavila itinerant per tres places del centre històric de Vilafranca.

A cada plaça hi haurà un Ball de Diables que farà una actuació d’uns 5 minuts. Entre plaça i plaça es farà un recorregut on una bèstia de foc i una bòta carregada de vi amenitzàra la cercavila. Al arribar la tercera plaça totes les colles de diables i la bèstia de foc aniràn en cercavila fins a la plaça de la Vila per realitzar una encesa conjunta. La festa s’acabarà amb un sopar popular i una actuació musical en directe.

La intenció central del diabòlic es aproximar a la gent de Vilafranca i els aficionats a la cultura popular d’arreu de Catalunya, les múltiples vessants de la festa amb foc. En aquest cas s’intenta aproximar la posada de l’escena pirotècnica d’un model de Ball de diables amb parlaments i un altre mòdel de Ball de Diables diferent al del Penedès-Camp de Tarragona. Dins el món de la festa amb foc no pot faltar una bèstia infernal i aquesta també és un element clau de la cercavila del diabòlic.

Deixa un comentari