25è aniversari de l’Esbart Vila d’Esplugues

I continuant amb els aniversaris de les diferents entitats de cultura popular d’Esplugues de Llobregat, ara toca el torn de l’Esbart Vila d’Esplugues, una entitat d’esbart, que tot i estar acostumada a actuar sobre un empostissat, podem dir que està totalment integrada dins dels diferents seguicis populars.

Entre els seus balls destacar el del Ginjoler (celebrat per Santa Magdalena) i el del Babau (ball pla tradicional d’Esplugues documentat pel Joan Amades), i moltes altres activitats, algunes fora de l’àmbit popular i tradicional.

Una entitat prou desconeguda, o si més no que no desplega tots els diferents balls, doncs pel que sabem tenen fins i tot un Ball de Gitanes i un Ball de Panderetes, tot i que no tenen una estructura tan estable com a altres contrades.

Us afegim els actes que es celebraran en breu.

————–

El proper dilluns 5 de juliol, l’Esbart inaugurarà l’exposició retrospectiva ESBART, 25 ANYS al Casal de Cultura Robert Brillas d’Esplugues (c/ Àngel guimerà, 38) a les 20 hores. Si el temps ho permet, els parlaments oficials es faran als jardins del Casal.
L’exposició vol ser un compendi dels principals actes i carecterístiques de l’entitat durant aquests anys, des de la seva creació al 1985 fins als nostres dies, en què s’ha convertit en una de les entitats culturals més dinàmiques d’Esplugues.

Ja s’ha obert el periode d’inscripció per al Sopar de Gala del 25 aniversari que tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre. (Menú Sopar i Bases reserva)

(extret de http://esbartesplugues.blogspot.com)

Deixa un comentari